Search
 

Reply
 
 
 
  #1  
Old 08-25-2009, 10:22 AM
championapbt championapbt is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Utah
Posts: 4
Exclamation speedometer won't work

Hi i am new to saturns me and my wife just bought a 1996 Saturn s series sedan and we found that if you turn the heater on the speedometer stops working but once you turn it off it starts working again. So i was wondering if anyone has had a similar problem and if so whats wrong with it and how'd you fix it? Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-26-2009, 08:39 PM
derf's Avatar
derf derf is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2005
Location: Out on the Tiles
Posts: 3,321
Default

wow -- never seen that before... this should be interesting.....
Anything else acting funny/not working on the dash/instrument cluster?
Is it only the heat? Does it behave equally weirdly when you turn on the A/C?
Any other performance problems?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2009, 10:56 AM
championapbt championapbt is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Utah
Posts: 4
Default

And nope everything still works when that stops and it still works when the AC is on too only when the heater is on is when it messes up.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-27-2009, 01:07 PM
championapbt championapbt is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Utah
Posts: 4
Default

alright i have been able to make up some more info that may help solve the problem. We have figured out that the speedometer does not work when it is cold out till the car is warmed up we thought it had something to do with the heater at first cause it was cold so we would turn it on so we thought it had something to do with that till today when we started it up and it didn't work and the heater wasn't on. any ideas why the cold is interfering with it?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-28-2009, 06:52 AM
derf's Avatar
derf derf is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2005
Location: Out on the Tiles
Posts: 3,321
Default

needle sticking....
Reply With Quote
  #6  
Old 08-28-2009, 11:14 AM
championapbt championapbt is offline
Junior Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Utah
Posts: 4
Default

gonna check that today when i get a chance.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-29-2009, 10:11 AM
RjION's Avatar
RjION RjION is offline
Super Moderator
 
Join Date: Dec 2008
Location: Arizona
Posts: 2,016
Default

Load test Alternator
Load test Battery
Check both battery cables.
The positive cable could be corroded inside the wrap at the battery end

Low voltage or amps can cause all sorts of problems

If you see any sign of a past battery leak pull the battery, pull the battery tray and start cleaning and checking the wires under the battery tray.
__________________
Rj Arizona
2007-ION-3 2.4L, White w/gray cloth
Enhanced Performance Pkg, Travel Pkg
Fujita CAI, SMS strut brace, Clear bra
Progress drop springs, Progress rear sway bar
17" Drag DR34 Wheels, 20% Tint

2014 Forte5 EX Pearl White w/black cloth
ClearBra 20% Tint 17" MB MeshX Wheels

Shut up and drive
Reply With Quote
Old 08-29-2009, 10:11 AM
 
 
 
Reply

Tags
2005, 2007, astra, cold, doesnt, ion, l300, problem, relay, saturn, speedometer, sticking, wont, work, working


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Auto Parts

- Exhaust
- Bike Carriers
- Car Vacuums
- Hidden Hitch
- Hitch Covers
- Dash Kits