02 L200 dead speedometer - Saturn Forum - Saturn Enthusiasts Forums


Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-06-2009, 03:05 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4
Default

recently changed oil and after 2nd or 3rd day, looked at speedometer and it showed 694578 and it does not change. The approximate milage should be about 92350. The trip meter does not work either. Anyone got any suggestions. Tried to reset oil button, did not change. even disconnected battery, but did not help.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-06-2009, 04:30 PM
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Riveria of America
Posts: 2,748
Default

On the Instrument Panel Junction Block (IPJB) under the dash, check the IGN 1 fuse
Reply With Quote
  #3  
Old 01-08-2009, 03:09 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4
Default

Thanks for the info Oceanarcher. Checked the fuse in both the block on the side of wall on passenger side and also the fuse block under hood. all seem OK. I am wondering if a connection to drive train may be unplugged but I don''t know where to look.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-08-2009, 03:36 PM
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Riveria of America
Posts: 2,748
Default

Well, the vehicle speed sensor (VSS) is located on the transaxle housing. Make sure the connector is tight ...
Reply With Quote
  #5  
Old 01-08-2009, 07:15 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4
Default

The speed sensor plug appears clean and is securely plugged in. Still no help.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-08-2009, 07:22 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arizona
Posts: 3,278
Default

Sounds like the BCM
Reply With Quote
  #7  
Old 01-08-2009, 08:53 PM
Banned
 
Join Date: Jul 2008
Location: Riveria of America
Posts: 2,748
Default



(sigh) ... Yeah ...


Did not want to jump to that, but sw2cam has the next logical place to look. Either that, or the speedo head itself.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-09-2009, 02:01 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2009
Location: United States
Posts: 4
Default



I don''t know what that is or where it is, but it sounds expensive. Can you help with more info.


Thanks
Reply With Quote
  #9  
Old 12-06-2017, 10:46 PM
Junior Member
 
Join Date: Dec 2017
Posts: 1
Default Are you still there ?

I have the same problem with the same car make and model 9 years later. Was told that a rebuilt instrument cluster would solve the problem. Now where do I get a rebuilt instrument cluster lol ?
Reply With Quote
  #10  
Old 12-06-2017, 10:48 PM
derf's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2005
Location: My Saturn ;)
Posts: 6,724
Default

You were told wrong.

The BCM is toast. It stores the mileage and cannot be altered
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2001 L200 Engine Dead, Need advice! evogan13 Saturn L Series Sedans & Wagons 2 05-20-2012 06:40 PM
bad battery, over revving, no speedometer fiddlebick Saturn S Series Sedan 7 01-24-2009 09:11 PM
Speedometer on dash not working Alwaysfishin' Saturn S Series Sedan 1 05-28-2008 01:47 PM
White Speedometer Insert PhantomLover007 Saturn L Series Sedans & Wagons 1 05-23-2007 09:41 PM
94 SL2 Speedometer problems Gordon Bowden Saturn S Series Sedan 7 12-20-2006 11:36 PM


Tags
200, 2000, battery, jump, l200, output, saturn, sensor, series, speed, speedometer, speesodometer, test, wagon, working

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off



All times are GMT -5. The time now is 01:35 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.