Search
 

Reply
 
 
 
  #1  
Old 03-27-2011, 11:35 AM
TimHansen14 TimHansen14 is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 1
Default Saturn won't start (sometimes)

Well, I'm a little frustrated. I just picked up a saturn (2001 sc2 with an auto trans) and it was running fine the first three days I had it. Well, my wife and I went to the store the other day and came out and turned the key and nothing. Everything comes on in the car, all the lights, gages, windows work, radio works, just when I turn the key to start nothing. No service light is on. So I left it there over night. Come back the next morning to trailer it home, get in and it starts right up. I turn the key of and on a few times and it starts right up everytime. Drive it home turn the key off and try to start the car again and nothing. Same as before. Any help would be greatly appreciated since I know nothing about Saturns. Could it be a fuse? If so which one(s)? Or computer related? Thanks again.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-27-2011, 01:55 PM
sw2cam's Avatar
sw2cam sw2cam is offline
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arizona
Posts: 3,184
Default

Sorry I deleted the post you made in the SC2 forum as well. I'm a little frustrated that people find a need to ask the same question in more then one place. I'm also a little frustraded that the same question has been asked over and over and over on forum after forum and people just can not do a search to locate anything that would be of help to them.

First check your batterie cables. Make sure thet are TIGHTLY connected to the batery. Make sure the positive cable is not corroded inside. That means you'll have to cut back a bit of the covering at the battery end to see if the wires are clean or not.
__________________
INACTIVE ACCOUNTS ARE SHUT DOWN. START POSTING!

Joe: Arizona
2007 Quad Cpe 2.4L manual
White w/tan leather
Appearance, Enhanced performance, and Travel pkg
Reply With Quote
  #3  
Old 04-10-2011, 10:09 PM
dan01sc2 dan01sc2 is offline
Junior Member
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 1
Default

you most likely have corrosion on your starter just tap on it a couple of times and she should start right up
Reply With Quote
  #4  
Old 04-13-2011, 01:18 PM
fm2200 fm2200 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: staten island ny
Posts: 38
Default

Not very often but it does occur, the cables to the battery go bad. Sometimes the battery connection which is made of lead loses it's conductability and a current will not fully pass. I had this happen about 3 times (probably made in China) but it does happen.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-13-2011, 01:24 PM
fm2200 fm2200 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: staten island ny
Posts: 38
Default

Another thing that has happened to me the rubber insulaltion that covers the cable gets tarnished and that causes the copper to lose it's electrical properties. I live where the ocean air is very corrosive to metals. It's not easy to spot it because it's somewhat hidden under the insulation.
Reply With Quote
  #6  
Old 04-14-2011, 10:19 PM
derf's Avatar
derf derf is offline
Super Moderator
 
Join Date: Jul 2005
Location: Out on the Tiles
Posts: 3,423
Default

Quote:
Originally Posted by fm2200 View Post
Another thing that has happened to me the rubber insulaltion that covers the cable gets tarnished and that causes the copper to lose it's electrical properties. I live where the ocean air is very corrosive to metals. It's not easy to spot it because it's somewhat hidden under the insulation.

huh?

Insulation gets tarnished and affects the copper?

I do believe it's the other way around -- the copper gets corroded from the moist salty air
__________________
I bet you think I'm doin' this all for my health
I shoulda looked again babe at somebody else
Feelin' like I've done way more than wrong
Feelin' like I'm livin' inside of this song
Feelin' like I'm just too tired to care
Feelin' like I've done more than my share
Could it be the way I've carried on
Like a broken record for so long.......

___________________
derf/Wash PA
95 SC2 ~232K
97 SC2 ~244K
'14 Ford Escape SE 2.0L ~9k
Reply With Quote
  #7  
Old 04-15-2011, 10:13 AM
fm2200 fm2200 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: staten island ny
Posts: 38
Default

You are riight, I worded it poorly, I should not confuse the issue.
Reply With Quote
Old 04-15-2011, 10:13 AM
 
 
 
Reply

Tags
2001, aura, car, coupe, key, lights, reasons, saturn, saturns, sometimes, start, starts, times, turn, turns, wont


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


Auto Parts

- Exhaust
- Bike Carriers
- Car Vacuums
- Hidden Hitch
- Hitch Covers
- Dash Kits